Jiný člověk

(A Different Man)
Jiný člověk

Příběh těžce znetvořeného muže, který dostane šanci na nový, lepší život. Po kompletní chirurgické rekonstrukci, která z něj udělá „Jiného člověka“, však paradoxně zjistí, že dřív mu možná bylo líp. Černá komedie Aarona Schimberga se stala festivalovým hitem letošního Sundance a Berlinale.

Edward (Sebastian Stan) je živořící herec, kterému k příležitostným rolím pomáhá především jeho vážnou chorobou znetvořený obličej. Na to, že se na něj většina dívá jako na zrůdu, si už dávno zvykl, přesto je rád, že existují lidé, kteří se víc zajímají o jeho povahu než o jeho podobu. Taková je například trochu výstřední sousedka Ingrid (Renate Reinsve), začínající divadelní režisérka, jejíž ambicí je napsat hru o Edwardovi a jeho životě.

Ten se radikálně změní, když se Edward rozhodne podstoupit experimentální chirurgický zákrok, který slibuje, že se stane „jiným člověkem“. A to doslova. Operace se vydaří nad očekávání a Edward rázem vypadá jako úplně obyčejný Američan středního věku. Brzy však zjišťuje, že ztráta výjimečnosti, byť okolím vnímané spíš negativně, mu schází víc, než by čekal. Změna, která měla být lepšímu, ho vyšle na životní dráhu, jež končí ve stanici „Všechno je špatně“.

Délka akce: 112 minut
Rok výroby: 2024
Země původu: USA
Žánr: thriller, drama

Datum lokální premiéry: 3. říjen 2024
Datum světové premiéry: 3. říjen 2024

Informace o akci a jejím konání

Režie: Aaron Schimberg • Hrají: Sebastian Stan, Renate Reinsve, Adam Pearson, Miles G. Jackson